Ενίσχυση του πολιτισμικού και γλωσσικού θησαυρού της Ευρώπης μέσω των δασκάλων
(project n.: 2015-1-PL01-KA201-016963)

 

"Language Education and Speech Therapy for People with Special Education Needs" (LET'S) 
(project n.: 2016-1-RO01-KA202-024644)

 

School Without Walls (SWW)
ΠΔΕ ΑΜΘ -ΚΠΕ Μαρώνειας
(project n.: 2016-1-TR01-KA201-034306)

 

Σφάλμα
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: /wwwVIP2/pde/amaked-thrak/pdeamthr/public_html/images/foto2017/15
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: /wwwVIP2/pde/amaked-thrak/pdeamthr/public_html/images/foto2017/14
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: /wwwVIP2/pde/amaked-thrak/pdeamthr/public_html/images/foto2017/13
Ειδοποίηση
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/foto2017/15
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/foto2017/14
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/foto2017/13

Για να μεταβείτε στην νέα ιστοσελίδα της  Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Αν. Μακεδονίας-Θράκης κάντε κλικ ΕΔΩ

TRAINING PROGRAMME LET'S GREECE

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ (Βασική Δράση KA2) «Language Education and Speech Therapy for People with Special Education Needs» διοργάνωσε στην Κομοτηνή από τις 7 Μαρτίου 2017 έως και 11 Μαρτίου 2017 επιμορφωτικό σεμινάριο, για το εκπαιδευτικό προσωπικό των δομών της Ειδικής Αγωγής, αρμοδιότητάς της, με τίτλο «ICT – assisted diagnosis, teaching and therapy for people with Special Education Needs».
Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ (ΚΑ2 – Στρατηγικές Συμπράξεις) στο οποίο η ΠΔΕ ΑΜΘ συμμετέχει ως εταίρος μαζί με άλλες τρείς Ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ρουμανία και Ουγγαρία).

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων στη χρήση των ΤΠΕ, του εκπαιδευτικού προσωπικού που εργάζονται με παιδιά με ειδικές ανάγκες καθώς και η βελτίωση της ποιότητας των εκπαιδευτικών και θεραπευτικών υπηρεσιών.

Επιμέρους στόχοι του Προγράμματος :
• Απόκτηση νέων γνώσεων στο πεδίο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ενημέρωση για τα διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, νέες έρευνες και προσεγγίσεις στην εκπαίδευση των ατόμων με Ειδικές ανάγκες,, ειδικά για άτομα με προβλήματα λόγου και ομιλίας, νέες εφαρμογές και χρήση των ΤΠΕ )
• Βελτίωση ικανοτήτων (στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων για άτομα με ειδικές ανάγκες βασισμένων στη χρήση των ΤΠΕ, στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών και θεραπευτικών παρεμβάσεων βασισμένο στη χρήση των ΤΠΕ, στην επικοινωνία και συγγραφή στην Αγγλική γλώσσα )
• Ανάπτυξη δεξιοτήτων (στη χρήση διαφόρων λογισμικών για την εκπαίδευση ατόμων με Ειδικές ανάγκες, σε ψηφιακές εφαρμογές για άτομα με προβλήματα λόγου και ομιλίας, επικοινωνιακές δεξιότητες, διαπολιτισμικές δεξιότητες )
• Αλλαγή στάσεων (Υιοθέτηση νέων εκπαιδευτικών τεχνικών και προσεγγίσεων στην εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ στην διδακτική πράξη)


Το διακρατικό πρόγραμμα κατάρτισης είχε διάρκεια πέντε ημερών και το παρακολούθησαν συνολικά εικοσιτέσσερις (24) επιμορφούμενοι (εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, λογοθεραπευτές και ψυχολόγοι) από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Ως γλώσσα διδασκαλίας του σεμιναρίου είχαν οριστεί τα Αγγλικά.

AGENDA
Short-term joint staff training event, Greece, 7-11 March 2017

{gallery}foto2017/15{/gallery}

Περισσότερα...

2η Διακρατική συνάντηση των εταίρων του σχεδίου LET’S στην Κομοτηνή - Ελλάδα

Language Education and Speech Therapy for People with Special Education Needs"LET'S

9-10 Μαρτίου  2017

Από τις 8 έως και τις 10 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η 2η διακρατική συνάντηση των υπευθύνων υλοποίησης του σχεδίου “Γλωσσική εκπαίδευση και Λογοθεραπεία για άτομα με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες”, στην πόλη της Κομοτηνής στην Ελλάδα. Οικοδεσπότης της συνάντησης που υλοποιήθηκε στο παράρτημα του ΕΑΠ – Κομοτηνής , ήταν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Σκοπός της δεύτερης διακρατικής συνάντησης του έργου ήταν ο απολογισμός και η αξιολόγηση των εργασιών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του σχεδίου καθώς και ο σχεδιασμός των επόμενων δράσεων του σχεδίου στο πρόσεχες χρονικό διάστημα.
Η ατζέντα της συνάντησης περιείχε:
1. Αναφορά και αξιολόγηση από τους εταίρους του προγράμματος της προόδου των αποτελεσμάτων του προγράμματος
2. Παρακολούθηση της διάδοσης, της διασφάλισης της ποιότητας και των διαχειριστικών εργασιών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και αναμένονται μέχρι την επόμενη συνεδρίαση.
3. Σχεδιασμός / αναμόρφωση του Σχεδίου Δράσης μέχρι την επόμενη συνεδρίαση. Ολοκλήρωση της ημερομηνίας της επόμενης διακρατικής συνάντησης έργου και δραστηριοτήτων κατάρτισης.
4. Επίλυση των προβλημάτων/θεμάτων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος
5. Συζητήσεις για τη Διάδοση του Έργου
6. Διασφάλιση ποιότητας έργου. Εκθέσεις ελέγχου ποιότητας. Οικονομικές εκθέσεις.
7. Προετοιμασία για την υποβολή της ενδιάμεσης έκθεσης/ αναφοράς για την πρόοδο των εργασιών του προγράμματος
8. Αξιολόγηση των συνεδριάσεων. Συμπεράσματα. Πιστοποιητικά

 {gallery}foto2017/14{/gallery}

 

Περισσότερα...

1η Διακρατική συνάντηση των εταίρων του σχεδίου LET’S στο Ιάσιο - Ρουμανία

Language Education and Speech Therapy for People with Special Education Needs" LETS

8-10 Νοεμβρίου 2016


Από τις 8 έως και τις 10 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η 1η διακρατική συνάντηση των υπευθύνων υλοποίησης του σχεδίου “Γλωσσική εκπαίδευση και Λογοθεραπεία για άτομα με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες”, στο Ιάσιο της Ρουμανίας. Οικοδεσπότης ήταν η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Acosiata Suntem Diferiti», η οποία είναι και ο συντονιστής του προγράμματος.
Σκοπός της πρώτης διακρατικής συνάντησης του έργου ήταν ο σχεδιασμός, η διανομή των καθηκόντων, η αποσαφήνιση και ανάληψη ευθυνών στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης στο αρχικό στάδιο υλοποίησης του έργου.
Η ατζέντα της συνάντησης περιείχε:

1. Σύντομη παρουσίαση κάθε εκπροσώπου και φορέα συνεργατών. Κάθε συνεργάτης παρείχε πληροφορίες του ιδρύματός του.
2. Προτάσεις για το λογότυπο του έργου.
3. Παρουσίαση της Διευθύνουσας επιτροπής του έργου.
4. Δράσεις για τη διασφάλιση ποιότητας έργου.
5. Κατανομή καθηκόντων/δράσεων ανάμεσα στους εταίρους.
6. Συζητήσεις για τη διαχείριση του έργου.
7. Αξιολόγηση συνάντησης/ Συμπεράσματα.

{gallery}foto2017/13{/gallery}

 

 

Περισσότερα...

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Με χρήση του mouse: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κυλήστε το ροδάκι του mouse για μεγέθυνση ή σμίκρυνση.
Με χρήση του πληκτρολογίου: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και το πλήκτρο (+) για Μεγέθυνση ή το πλήκτρο Ctrl και (-) για σμίκρυνση.