Για να μεταβείτε στην νέα ιστοσελίδα της  Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Αν. Μακεδονίας-Θράκης κάντε κλικ ΕΔΩ

3ο ενημερωτικό δελτίο Παρά την πανδημία, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+‘POMELO’ δεν σταματά!

Η κοινή εκπαιδευτική δράση ολοκληρώθηκε διαδικτυακά με επιτυχία!

 

Στη σύγχρονη και εξ αποστάσεως εκπαιδευτική δράση που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 27 Νοεμβρίου, συμμετείχαν 18 νέοι εργαζόμενοι από την Ιταλία, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τσεχική Δημοκρατία και την Πολωνία.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκπαιδευτικής δράσης, οι εταίροι του προγράμματος POMELO μαζί με τους εργαζόμενους σε δομές νεολαίας εφάρμοσαν πιλοτικά τις εφαρμογές που δημιουργήθηκαν στο πρόγραμμα. Περισσότερες λεπτομέρειες:

• Σχολιασμός των ερευνών που έγιναν στην αρχή του προγράμματος σχετικά με τα οφέλη και τη δύναμη της μουσικής.

• Χάρτης δεξιοτήτων. Οι ικανότητες και τα οφέλη που προέρχονται από τη μουσική.

• Εφαρμογή πληροφοριακών παιχνιδιών  που δημιουργήθηκαν για να κεντρίσουν την περιέργεια και τη θέληση για μάθηση στη νεολαία, μετανάστες και ντόπιους νέους.

• Εφαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού για εργαζόμενους σε δομές νέων και κοινωνικών λειτουργών και σύγκριση των διαφορετικών τρόπων γραφής του ίδιου ήχου ή της διαφορετικής προφοράς ορισμένων συλλαβών.

• Τέλος, διερεύνηση της καταπληκτικής σύνδεσης της μουσικής και του πολιτισμού, με την συγγραφή στίχων, δημιουργία και επεξεργασία μουσικού βίντεο, με τις οδηγίες του εκπαιδευτικού υλικού για ντόπιους και μετανάστες νέους.

Ρωτήσαμε τους συμμετέχοντες: «Τι σας άρεσε περισσότερο σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα;» 

Σας παραθέτουμε μερικά από τα ενθουσιώδη σχόλιά τους:

"Άψογη συνεργασία. Η μουσική είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να ξεπεράσουμε τους φόβους και να μας κάνει να νιώθουμε ενωμένοι »

«Το γεγονός ότι δεν ήταν πολύ ακαδημαϊκό και περιστρεφόταν γύρω από πρακτικά ζητήματα.»

"η ατμόσφαιρα"

«Ήταν πολύ θετικό.»

"Ο τρόπος να γνωρίστε άτομα από διαφορετικούς πολιτισμούς"

«Μου άρεσε αυτή η εμπειρία γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να διευρύνω τις γνώσεις μου και να προσφέρω στους νέους μετανάστες νέα εργαλεία για να ενταχθούν στην τοπική μας κοινότητα»

 

«Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν η συνεργασία με συναδέλφους από άλλες χώρες και η ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών σχετικά με τη διδασκαλία μιας ξένης γλώσσας μέσω μουσικής / τραγουδιών».

"Σας ευχαριστώ, πολύ ομάδα POMELO, για ένα πολύ χρήσιμο εργαστήριο!"

«Ο ενθουσιασμός όλων των συμμετεχόντων»

 

Το επόμενο και τελευταίο βήμα του έργου θα είναι η εκδήλωση διάχυσης των αποτελεσμάτων στην οποία προσκαλείτε όλοι. Θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε περισσότερα για το πρόγραμμα, τους συνεργάτες και τα εκπληκτικά αποτελέσματα που δημιουργήθηκαν.

 

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Με χρήση του mouse: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κυλήστε το ροδάκι του mouse για μεγέθυνση ή σμίκρυνση.
Με χρήση του πληκτρολογίου: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και το πλήκτρο (+) για Μεγέθυνση ή το πλήκτρο Ctrl και (-) για σμίκρυνση.