Για να μεταβείτε στην νέα ιστοσελίδα της  Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Αν. Μακεδονίας-Θράκης κάντε κλικ ΕΔΩ

Δελτίου Τύπου 2 - Erasmus+ “POMELO”

  

Δελτίου Τύπου 2 -Erasmus+ “POMELO”

Είστε έτοιμοι να παίξετε μαζί μας;

Τους τελευταίους μήνες, οι εταίροι του σχεδίου Erasmus+ «POMELO(PowerofVoice, MelodyandDiversity συνεργάστηκαν ενώνοντας την τεχνογνωσία και τον ενθουσιασμό τους, για να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν διαδραστικά παιχνίδια γνώσης (info-games)  που συνδυάζουν τη μουσική και την γλωσσική εξάσκηση.

Τα info-games είναι από τις πιο σημαντικές  εκπαιδευτικές πηγές του POMELO! Είναι διασκεδαστικά και φιλικά προς το χρήστη και είναι  προσβάσιμα τόσο από τον υπολογιστή όσο και από το κινητό σας.

Μέσα από ένα σύνολο δραστηριοτήτων που  αξιοποιούν  τη μουσική, ως μέσο κοινωνικής ένταξης και μάθησης, τα παιχνίδια  κεντρίζουν την περιέργεια και ενδυναμώνουν τη μαθησιακή διαδικασία τόσο της νεολαίας μεταναστών όσο και της τοπικής νεολαίας.

 Ας ανακαλύψουμε μαζί τα παιχνίδια ένα προς ένα!

- TheEnchantedGarden (ο Μαγεμένος Κήπος): σε 4 διαφορετικούς κήπους με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, οι παίκτες θα ακούσουν πολλά κομμάτια συνομιλίας σε διαφορετική γλώσσα και θα πρέπει να την αναγνωρίσουν. Σας ακούγεται εύκολο; Δεν είμαστε και τόσο σίγουροι!

- Thecastleofsounds (το κάστρο των ήχων): μπείτε σε ένα μαγικό κάστρο, ανοίξτε τις πόρτες του και αναγνωρίστε τα όργανα που προέρχονται από διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο.

- Treasurehunting (Κυνήγι θησαυρού): αυτό το παιχνίδι είναι ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο με 10 βήματα στα οποία ο παίκτης μπορεί να δοκιμάσει τις ικανότητές του σε διαφορετικά πεδία, μαθαίνοντας για περίεργα πράγματα που σχετίζονται με τις διαφορετικές χώρες και τους πολιτισμούς τους.

Οι εμπλεκόμενοι παίκτες, νεολαίας μεταναστών και της τοπικής νεολαίας, θα μάθουν παίζοντας και διασκεδάζοντας, σχεδόν χωρίς να το συνειδητοποιήσουν!

 Τα παιχνίδια είναι έτοιμα. Ήρθε η ώρα για παιχνίδι!!!

 Μόλις ολοκληρωθούν τα παιχνίδια, θα έρθει η ώρα να παίξουμε μαζί.

Τις επόμενες εβδομάδες, η νεολαία μεταναστών και εκπαιδευτικοί στην Ιταλία, στην Τσεχική Δημοκρατία, στην Ελλάδα, στην Πολωνία και στην Κύπρο, θα κληθούν να δοκιμάσουν τα παιχνίδια και να μας δώσουν την ανατροφοδότησή τους. Η γνώμη τους, στο τελικό στάδιο ανάπτυξης των παιχνιδιών είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση μιας επιτυχημένης εκπαιδευτικής διαδιακασίας, που ικανοποιεί τις πραγματικές ανάγκες της νεολαίας μεταναστών και της τοπικής νεολαίας.

Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης που οφείλεται στον COVID-19, αυτή η πρώτη φάση δοκιμής θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, αλλά θα χαρούμε να δοκιμάσουμε και να παίξουμε το συντομότερο δυνατό από κοντά.

Ακόμη και αν η φυσική παρουσία δεν είναι εφικτή, μπορούμε να μάθουμε κάτι καινούργιο καθώς διασκεδάζουμε και να μοιραστούμε τις απόψεις και τις εμπειρίες μας. Σε απόσταση αλλά συνδεδεμένοι, μπορούμε να περάσουμε χρόνο μαζί και να ξεπεράσουμε αυτήν την περίοδο ισχυρότεροι από πριν.

Οπότε τι περιμένετε; Παίξτε μαζί μας!

Ιούνιος 2020

Μάθετε περισσότερα :

Στην ιστοσελίδα του Pomelohttps://pomelo-project.eu/el/

Στο Facebook του Pomelohttps://www.facebook.com/Pomelo-POwer-of-Voice-MELOdy-and-Diversity-608920966244075/

 

 project n.: 2019-2-IT03-KA205-013960                         

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Με χρήση του mouse: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κυλήστε το ροδάκι του mouse για μεγέθυνση ή σμίκρυνση.
Με χρήση του πληκτρολογίου: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και το πλήκτρο (+) για Μεγέθυνση ή το πλήκτρο Ctrl και (-) για σμίκρυνση.