Για να μεταβείτε στην νέα ιστοσελίδα της  Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Αν. Μακεδονίας-Θράκης κάντε κλικ ΕΔΩ

2η Διακρατική Συνάντηση ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/POMELO στην Κομοτηνή

Από τις 3 έως 4 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε,  στην Κομοτηνή, η 2η Διακρατική Συνάντηση των εταίρων για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+/POMELO (Power of Voice, Melody and Diversity). Μία ομάδα 7 ατόμων, που αποτελούν τους αντιπροσώπους των χωρών – εταίρων του σχεδίου (PRISM και PMF από την Ιταλία, MUS-E από την Κύπρο, PELICAN από την Τσέχικη Δημοκρατία και SAN από την Πολωνία), φιλοξενήθηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Το πρόγραμμα της συνάντησης περιλάμβανε οργανωτικά αλλά και οικονομικά θέματα του σχεδίου, όπως η αξιολόγηση της προόδου των αποτελεσμάτων του προγράμματος,  η διάδοση και η εξασφάλιση της ποιότητας του σχεδίου, η επίβλεψη των διοικητικών εργασιών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αλλά και που πρόκειται να υλοποιηθούν μέχρι την επόμενη συνάντηση, ο σχεδιασμός των δράσεων για τους επόμενους μήνες και η επίλυση των προβλημάτων/θεμάτων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του σχεδίου. Ο κάθε εταίρος συνέβαλε μέσω ανταλλαγής εμπειριών, δραστηριοτήτων και μεθοδολογιών, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση για τη βελτίωση της ένταξης των νέων και μεταναστών σε ένα διαφορετικό κοινωνικό περιβάλλον, μέσω της μουσικής.

 

Επίσης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έδωσε στους εταίρους την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον συνδυασμό δυτικών και ανατολικών πολιτισμικών στοιχείων της καθημερινής ζωής της Κομοτηνής, μέσω πολιτιστικών επισκέψεων και συνδιαλέξεων. Η τοπική ζωντανή μουσική και οι χοροί συνέβαλαν στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των εταίρων και έδωσαν ένα νέο αέρα στις δραστηριότητες του POMELO. 

 

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Με χρήση του mouse: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κυλήστε το ροδάκι του mouse για μεγέθυνση ή σμίκρυνση.
Με χρήση του πληκτρολογίου: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και το πλήκτρο (+) για Μεγέθυνση ή το πλήκτρο Ctrl και (-) για σμίκρυνση.