Για να μεταβείτε στην νέα ιστοσελίδα της  Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Αν. Μακεδονίας-Θράκης κάντε κλικ ΕΔΩ

Επιμορφωτική ημερίδα που έγινε στο Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης με θέμα ”Σύνταξη αίτησης για ένα επιτυχημένο σχέδιο αίτησης ΚΑ2 ERAMUS+

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιμορφωτική ημερίδα που έγινε στο Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης με θέμα ”Σύνταξη αίτησης για ένα επιτυχημένο σχέδιο αίτησης ΚΑ2 ERAMUS+ “ στις 17/12/2019.

 

Στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάστηκαν οι στρατηγικές συμπράξεις για τη σχολική εκπαίδευση, οι πολιτικές προτεραιότητας του προγράμματος ERASMUS+ καθώς και τα βήματα για την εκπόνηση ενός επιτυχημένου σχεδίου. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν τα προγράμματα ΚΑ2 ERASMUS+ «Pomelo» και «Effective methodology of teaching for children with ASD from mainstream schools» στα οποία συμμετέχει ως εταίρος η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης.

 

Ευχαριστούμε θερμά τις Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου Ελένη Ανδριαδέλλη, Μουσικών και Ξάνθη Αλμπανάκη, Θεολόγων για την εξαιρετική τους πρωτοβουλία και συνεργασία, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Στ. Αποσταλακούδης για τη υποστήριξη και την προτροπή προς τις σχολικές μονάδες για την υλοποίηση προγραμμάτων Erasmus+, τη Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Πλακωτή Ελένη για την θερμή φιλοξενία καθώς και τους 85 εκπαιδευτικούς για την ενεργό συμμετοχή τους.

Περισσότερα...

2η Διακρατική Συνάντηση ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/POMELO στην Κομοτηνή

Από τις 3 έως 4 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε,  στην Κομοτηνή, η 2η Διακρατική Συνάντηση των εταίρων για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+/POMELO (Power of Voice, Melody and Diversity). Μία ομάδα 7 ατόμων, που αποτελούν τους αντιπροσώπους των χωρών – εταίρων του σχεδίου (PRISM και PMF από την Ιταλία, MUS-E από την Κύπρο, PELICAN από την Τσέχικη Δημοκρατία και SAN από την Πολωνία), φιλοξενήθηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Το πρόγραμμα της συνάντησης περιλάμβανε οργανωτικά αλλά και οικονομικά θέματα του σχεδίου, όπως η αξιολόγηση της προόδου των αποτελεσμάτων του προγράμματος,  η διάδοση και η εξασφάλιση της ποιότητας του σχεδίου, η επίβλεψη των διοικητικών εργασιών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αλλά και που πρόκειται να υλοποιηθούν μέχρι την επόμενη συνάντηση, ο σχεδιασμός των δράσεων για τους επόμενους μήνες και η επίλυση των προβλημάτων/θεμάτων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του σχεδίου. Ο κάθε εταίρος συνέβαλε μέσω ανταλλαγής εμπειριών, δραστηριοτήτων και μεθοδολογιών, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση για τη βελτίωση της ένταξης των νέων και μεταναστών σε ένα διαφορετικό κοινωνικό περιβάλλον, μέσω της μουσικής.

 

Επίσης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έδωσε στους εταίρους την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον συνδυασμό δυτικών και ανατολικών πολιτισμικών στοιχείων της καθημερινής ζωής της Κομοτηνής, μέσω πολιτιστικών επισκέψεων και συνδιαλέξεων. Η τοπική ζωντανή μουσική και οι χοροί συνέβαλαν στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των εταίρων και έδωσαν ένα νέο αέρα στις δραστηριότητες του POMELO. 

 

Περισσότερα...

Δελτίου Τύπου 1 - Erasmus+ “POMELO”

  

Δελτίου Τύπου 1 -Erasmus+ “POMELO”

Ένα νέο διεθνές πρότζεκτ έχει ξεκινήσει μέσω μίας Ευρωπαϊκής συνεργασίας, του οποίου σκοπός είναι να ενθαρρύνει την κοινωνική ένταξη των νέων μεταναστών στην τοπική κοινότητα της νεολαίας. Τα παραδοτέα του POMELO θα χαρακτηρίζονται από πρωτότυπη εκπαιδευτική μεθοδολογία, εκπαιδευτικά εργαλεία και πρακτικές που θα συνδέουν τις γλώσσες, τους πολιτισμούς και την εκπαίδευση μέσω της μουσικής. Στο πρότζεκτ αυτό συμμετέχουν συνεργάτες από την Τσεχία, την Ελλάδα, την Πολωνία, την Ιταλία και την Κύπρο.

Η παγκοσμιοποίηση, η κοινωνική ένταξη, ο πολιτισμός, η γλώσσα και η διασύνδεση των εθίμων αποτελούν ένα ευρύ θέμα διεθνούς συζήτησης. Η παγκοσμιοποίηση δεν επιδρά μόνο στη σύνδεση πολιτισμών, γλωσσών, κοινωνικών νόρμων και στον αμοιβαίο εμπλουτισμό τους, αλλά μπορεί να οδηγήσει επίσης, σε παρεξηγήσεις, σε κοινωνικούς αποκλεισμούς, σε συγκρούσεις και σε φαινόμενα έλλειψης σεβασμού. Ο σκοπός του POMELO είναι να εξαλείψει τα εμπόδια και τις προκαταλήψεις και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον σεβασμού, όπου όλοι οι άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να εκφραστούν. Το POMELO απευθύνεται στην τοπική νεολαία ηλικίας μεταξύ 12 – 25 ετών, σε μετανάστες και σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εκπαίδευσης, της εκμάθησης γλωσσών και της ένταξης των μεταναστών.

Και πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος; «Μέσα από κάτι, που συνδέει τους ανθρώπους από την απαρχή των πολιτισμών – τη μουσική» λέει ο SimoneIndovina, o συντονιστής του πρότζεκτ και μέλος του ιταλικού οργανισμού PRISM. Η ακαδημαϊκή λογοτεχνία επιβεβαιώνει τις θετικές επιρροές της μουσικής στην εκμάθηση γλωσσών. Τα παραδοτέα του POMELO αποτελούν ένα σύνολο δραστηριοτήτων, τα οποία ενθαρρύνουν την ένταξη μέσω παροχής οδηγιών για το πώς να χρησιμοποιηθεί η μουσική στην εκμάθηση γλωσσών, με πρωτοποριακό, εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο.

Σκοπός του έργου είναι να αναπτύξει ένα παιχνίδι πληροφοριών, ένα χάρτη μουσικής επάρκειας, ένα πακέτο εκπαίδευσης για κοινωνικούς φορείς και άτομα που εργάζονται με την νεολαία και ένα πακέτο εκπαιδευτικών εργαλείων για τη τοπική νεολαία και τη νεολαία μεταναστών. Αυτά τα εργαλεία θα προσφέρουν την καθοδήγηση στις ομάδες στόχους και στους εκπαιδευτές, σε διάφορα επίπεδα (τεχνικής, μεθοδολογίας, κοινωνικό, πολιτιστικό.. ). Όλα τα παραδοτέα και το εκπαιδευτικό υλικό του πρότζεκτ θα είναι δωρεάν διαθέσιμο στην ιστοσελίδα, στις ακόλουθες γλώσσες. Τσέχικα, Ελληνικά, Πολωνικά, Ιταλικά και Αγγλικά.

Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής περιόδου, θα διοργανωθούν, από τις συνεργαζόμενες χώρες, εργαστήρια για τους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εκπαίδευσης, των γλωσσών και της κοινωνικής ένταξης. Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η δημιουργία βιντεοσκοπημένου πολυπολιτισμικού υλικού, που θα συνδέει τη μελωδία και τους στίχους τραγουδιών διαφορετικών πολιτισμών, με την εκπαίδευση, τη δημιουργικότητα και την αμοιβαία κατανόηση. Ένα μέρος του υλικού που θα προκύψει από τα εργαστήρια αυτά, θα επιλεγεί για να παρουσιαστεί στο τελικό διεθνές συνέδριο.

Στην κοινοπραξία αυτής της δίχρονης συνεργασίας, συμμετέχουν δύο ιταλικοί οργανισμοί – μία MKO η PRISMκαι ένας τεχνικός συνεργάτης η P.M.FResearch, το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Κοινωνικών Επιστημών SANτης Πολωνίας, μία Κυπριακή ΜΚΟ – η MUS-ECyprus, μία ελληνική περιφερειακή αρχή εκπαίδευσης - η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και ένας Τσέχικος Οργανισμός - η PELICAN.

Ιούνιος 2019

Μάθετε περισσότερα :

Στην ιστοσελίδα του Pomelo: https://pomelo-project.eu/el/

Στο Facebook του Pomelo: https://www.facebook.com/Pomelo-POwer-of-Voice-MELOdy-and-Diversity-608920966244075/

 

 project n.: 2019-2-IT03-KA205-013960                         

Περισσότερα...

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Με χρήση του mouse: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κυλήστε το ροδάκι του mouse για μεγέθυνση ή σμίκρυνση.
Με χρήση του πληκτρολογίου: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και το πλήκτρο (+) για Μεγέθυνση ή το πλήκτρο Ctrl και (-) για σμίκρυνση.