Για να μεταβείτε στην νέα ιστοσελίδα της  Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Αν. Μακεδονίας-Θράκης κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενημερωτική επίσκεψη της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών στη Θράκη

Την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Σάββας Μελισσόπουλος παραβρέθηκε στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Σαπών, όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των σπουδαστών της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών στα πλαίσια της εκπαιδευτικής επίσκεψής τους στη Θράκη.

Τους φοιτητές υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Μαρωνείας και Σαπών, κ. Ηλίας Ιωαννάκης, όπως και η Διευθύντρια του σχολείου κ. Ζαφειρούλα Κοτσάκη, ενώ ενημέρωση πραγματοποιήθηκε και από τον Συντονιστή Μειονοτικής Εκπαίδευσης κ. Νίκο Παπαγεωργίου. Τους φοιτητές συνόδευαν ο πρέσβης κ. Γιάννης Οικονόμου, διευθυντής της Διπλωματικής Ακαδημίας, η κ. Χριστίνα Σιμαντηράκη, υποδιευθύντρια σπουδών, ο κ. Περικλής Αλεξανδράκης, διοικητικός γραμματέας, ο κ. Νικόλαος Πιπερίγκος, Διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων και ο κ. Δημόκας Αναστάσιος υπάλληλος του τμήματος Πολιτικών Υποθέσεων. Ο κ. Σάββας Μελισσόπουλος, αρχικά, καλωσόρισε τους σπουδαστές, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον τους για την περιοχή, μίλησε για τον αποφασιστικό ρόλο που μπορεί να παίξει η νέα γενιά στο μέλλον του τόπου και τόνισε τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση του κοινωνικού συνόλου. Στην ομιλία του παρουσίασε τη δομή και οργάνωση της Περιφερειακής διοίκησης της εκπαίδευσης στην Ανατ. Μακεδονία – Θράκη παραθέτοντας στοιχεία των σχολείων, του μαθητικού και εκπαιδευτικού δυναμικού, της μειονοτικής εκπαίδευσης και των εποπτευόμενων εκπαιδευτικών δομών της αρμοδιότητάς της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, παρουσίασε τους στόχους και τις προτεραιότητες της υπηρεσίας, ενώ αναφέρθηκε και στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της ΠΔΕ ΑΜ-Θ, στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και στις δράσεις που υλοποιεί, καθώς και στους στόχους της μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου Ευρώπη 2020. Στο τέλος της ομιλίας του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις που δέχτηκε από τους παρευρισκόμενους φοιτητές, οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκπαιδευτικά θέματα.

Κατεβάστε το πλήρες δελτίο τύπου εδώ

Κατεβάστε το φωτογραφικό υλικό εδώ

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Με χρήση του mouse: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κυλήστε το ροδάκι του mouse για μεγέθυνση ή σμίκρυνση.
Με χρήση του πληκτρολογίου: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και το πλήκτρο (+) για Μεγέθυνση ή το πλήκτρο Ctrl και (-) για σμίκρυνση.